Genderinclusief handelen

Workshop Genderinclusief Handelen voor Pedagogische Professionals

Het is zo ver! De flyers voor de workshop zijn binnen, en het verspreiden kan beginnen. Afgelopen maandag heb ik de eerste ronde gedaan, en 6 spontane bezoekjes afgelegd bij 2 basisscholen, 1 overkoepelende basisscholen-organisatie en 3 welzijnsorganisaties. Met best veel succes: ik heb 1 afspraak en 1 team dat aan het inventariseren is hoeveel medewerkers mee willen doen aan de workshop. De basisscholen zijn zoals verwacht lastig te ‘vangen’: die hebben vastgestelde budgetten en zijn al veel te druk zoals t nu is. Laat staan dat ze nog een andere bijscholing erbij willen hebben, hoe belangrijk ze het misschien ook al dan niet vinden.

Waar gaat de workshop over?

De discussie rondom ‘genderneutraliteit’ is veel te vinden in de media. Daardoor kwam er een vraag vanuit de pedagogische hoek of er hierover een workshop kon komen. Wat is genderneutraliteit eigenlijk? Wat kunnen pedagogische professionals ermee? En als ze er iets mee willen doen, hoe dan? De workshop is een introductie in het genderinclusief handelen voor pedagogische professionals, over het wat, waarom en het hoe. Met behulp van de informatie, een aantal opdrachten en een werkboek, dat ook als naslagwerk dient, leer je als professional in deze door mij ontworpen workshop de basis van Genderinclusief Handelen. Ideaal voor organisaties die als team mee willen doen, die mij na de workshop aan kunnen houden als consultant bij incidentele vragen en gebeurtenissen. Ook ideaal voor individuele personen en ZZP’ers – wanneer er 8 of meer aanmeldingen zijn verzameld organiseer ik een workshop speciaal voor deze groep. Direct een mogelijkheid om te netwerken!

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Pas op de plaats: wat is nou gender, hoe zit het met de ontwikkeling van kinderen op dit gebied, en het leren zien van gender als ‘sociaal concept’. Hoe zit het bij jou zelf eigenlijk?
  • Selffulfilling prophecy: de kracht van verwachtingen en het voorbeeld van Jane Elliot, het socialiseren van kinderen en het creëren van een selffulfilling prophecy van zelfvertrouwen.
  • Casussen: voor het 2e deel van de workshop heb je een paar week om met de kennis van de 1e workshop casussen in jouw werkveld te verzamelen. Deze casussen gaan we dan bespreken, zodat we in kunnen gaan op de dagelijkse praktijk, de kleine en grote momenten waar genderinclusief handelen een rol speelt. Het is namelijk fijn om het in de theorie te begrijpen, maar nog fijner om het in de dagelijkse praktijk te kunnen toepassen!
  • Persoonlijk verhaal: aangezien ik zelf non-binair transgender in een medische transitie ben, zullen mensen vanzelfsprekend vragen hierover hebben. Hier is dan ook (kort) de tijd voor tijdens de workshop, aangezien dit ook een link heeft met het onderwerp Genderinclusief Handelen.
  • Een stukje naslagwerk in het werkboek: De termen in een spectrum & grammaticaal uitleg over het gebruik van Hen & Hun. Het werkboek geeft een uitleg over de termen die vaak worden gelinkt aan het onderwerp gender. We gaan hier desgewenst tijdens de workshop op in, maar dit is vooral voor het begrip en om zelf door te lezen. Net als het onderdeel over de genderinclusieve persoonlijke voornaamwoorden Hen & Hun (waar je meer over leest in mijn andere blog die je hier vindt)

Over drs. Eelste & de workshop

Met mijn bachelor in Culturele en Maatschappelijke Vorming en mijn filosofiemaster in Gender Studies, heb ik een aantal van mijn passies samengevoegd: organiseren, educatie, denken, en niet te vergeten: gender-onderwerpen. Het begeleiden van workshops en groepen heb ik al veel gedaan, en dit gaat altijd gepaard met de nodige dosis humor. Ik geef de groep altijd wat vrijheid om zijwegen te verkennen, maar haal de groep ook al snel weer terug naar het onderwerp waarvoor we zijn samen gekomen. Tijdens de workshop maak ik gebruik van interactieve methodes, om zo iedereen actief en betrokken te houden.

Voor wie

De workshop is voor alle professionals die met kinderen (en jeugd) werken. Dit is een breed werkveld: docenten, scholen, kinderdagverblijven, welzijnsorganisaties, jeugdwerkers, orthopedagogen, schoolpsychologen, GGZ, studenten aan pedagogische opleidingen, etcetera.
Mocht daar behoefte aan zijn kan de workshop ook gegeven worden aan groepen geïnteresseerde ouders.

De workshop is geschikt voor 8 tot 15 personen. Je hoeft nog niks over gender en gerelateerde onderwerpen te weten, al is het uiteraard handig als je open staat voor nieuwe denkbeelden. Let wel: dit betekent niet dat je behoefte moet hebben om je methodieken te willen veranderen. Of je dat wilt kun je tijdens/ na de workshop altijd nog beslissen!

Prijs

De basisprijs voor de workshop is:

  • €336,- excl BTW voor teams tussen 8 en 15 personen
  • €30,- excl BTW voor individuele aanmeldingen

Bij deze kosten zitten inbegrepen:

  • 2x 1,5 tot 2 uur workshop, met een paar weken ertussen.
  • 1 werkboek per persoon

Wat zit er niet bij inbegrepen:

  • Eventuele reiskosten voor drs. Eelste (binnen een schaal van 20km rondom Eexterzandvoort worden er geen reiskosten gerekend)
  • Eventuele huur voor een locatie (alleen als het niet op locatie kan, of in de ruimte in Assen)

Mochten er extra kosten zijn van reiskosten en/of huur, en is het een workshop met individuele aanmeldingen, worden deze kosten gespreid over de deelnemers.

Aanmelden

Interesse in de workshop? Vragen en/of opmerkingen? Laat het mij weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


            

            

                        
            
            
Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.

bil·lijk (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

  1. rechtvaardig en redelijk

https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/billijk#.XhXebBdKg1J 

%d bloggers liken dit: