Genderinclusief handelen magazine werkboek

Werkboek Genderinclusief Handelen

Het heeft even geduurd, maar het is dan zover: het werkboek Genderinclusief Handelen kan nu gekocht worden! Een laatste check wordt nog gedaan, maar dan is het op 9 December zover: hoeveel er ook besteld worden – de drukker krijgt de 9e de opdracht ze te drukken. Oftewel: het werkboek is in de voorverkoop, wat betekent dat je ze nu kunt bestellen, en ik ze daarna laat drukken. Op die manier druk ik niet teveel, en bovendien is het een manier om de drukkosten te bekostigen zonder dat ik dat eerst zelf moet betalen. Win-win dus! Je kunt het werkboek hier op de website bestellen:

Waarom een werkboek over genderinclusief handelen?

Vanuit het Engels is de term ‘genderneutraal’ een aantal jaar geleden komen overwaaien, en heeft behoorlijk wat teweeg gebracht in Nederland. De media heeft de term gretig opgepakt, en uitgesproken meningen worden gewisseld. Ik vind het belangrijk dat als je ergens een mening over hebt, of een mening over wilt vormen, dat je je zoveel mogelijk informeert over dat onderwerp. Daarom is dit werkboek een handvat om dat te doen. Het werkboek gebruik ik in mijn workshops rondom Genderinclusief Handelen (voor bv pedagogische en sociale professionals), en geeft een richting aan het begrijpen van de discussie rondom gender.

Het werkboek neemt je mee van het binaire denken (man/vrouw) naar een denken in een spectrum. Een spectrum die niet alleen identiteit omhelst, maar ook onderwerpen als aantrekkingskracht, (gender)expressie en sekse. Door middel van oefeningen wordt je uitgenodigd tot nadenken over je eigen ervaringen als het gaat om gender en genderspecifiek handelen. In het heel kort (het werkboek behelst 20 pagina’s) krijg je informatie die je laat zien dat er andere opties zijn dan het binaire denken en genderspecifiek handelen, en waarom die andere opties reëele handelingsmogelijkheden zijn die jij zou willen inzetten. En uiteraard wordt je uitgenodigd om je eigen casussen te verzamelen, zodat daar op gereflecteerd kan worden. In het werkboek, of in de workshop.

Hoe is dit tot stand gekomen?

Wel, het is alweer even geleden, maar ergens begin dit jaar kreeg ik een berichtje van een oud-klasgenoot van de middelbare school die wat informatie wilde over ‘genderneutraliteit’. Ik kreeg daarom een bericht, want ik post veel over gender op Facebook, en dus was ik ‘benoemd’ tot ‘Gender Expert’. Ze was zich er niet van bewust, dat ik daadwerkelijk een master in Gender Studies op mijn naam het staan, en dat ik dus ook echt Gender Expert mag heten. Ik was toen erg aan het worstelen met mijn viltverkoop en het feit dat de kosten niet tegen de baten op konden, en zo is het idee ontstaan om mijn passie op te pakken: gender.

Zodoende ben ik gaan schrijven, want als je een workshop geeft is het handig als je iets kunt meegeven zodat mensen het later kunnen teruglezen. En er is zoveel discussie rondom ‘genderneutraal’ dat het mij wel zinvol leek als professionals daar een geïnformeerde mening over konden vormen, zodat ze beter konden beslissen wat ze er al dan niet mee kunnen/moeten doen in hun werk.

Echter, toen ik op gegeven moment op 90 pagina’s zat, realiseerde ik mij dat dit ietsje teveel werd van het goede. Dus besloot ik dat het verstandiger was eerst een ‘werkboek’ te maken, die uiteindelijk als aanvulling op het boek dat ik aan het schrijven was kan dienen. En hier zijn we dan, een half jaar verder, en het werkboek is in de voorverkoop!

Bestel ‘m nu!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


      

      

            
      
      
Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.