drs. Eelste is 'geboren'

<< terug naar het overzicht

Daar is ie dan: de website. De naam. Een logo. Een Facebookpagina… Begin dit jaar kwam ik opeens tot een ingeving: waarom doe ik eigenlijk nog steeds niks met mijn opleiding, en met mijn eigen ervaringen? En nu is het dan zover: drs. Eelste is officieel de lucht in.

De realisatie dat ik hier graag meer mee wil gaan doen komt door een samenloop van omstandigheden: het bouwen van mijn Tiny House ging wat moeizaam door het achterwege blijven van financiering; samen met SuperMirthe’s Lichtpuntjes werd ik ‘ineens’ initiatiefnemer van een stadscoöperatie waarbij mijn coachings-vaardigheden werden aangesproken; het vilten ging mij steeds meer tegenstaan; mensen vroegen mij steeds vaker om input als het gaat om (trans)gender onderwerpen; en ik moest me steeds vaker inhouden om niet overal met interessante weetjes aan te komen als ik misverstanden hoorde of zag, om maar niet diegene te worden ‘waarbij je ook niks mag zeggen’. Ik zal me nu nog steeds inhouden in het dagelijks leven, maar in ieder geval in mijn werk kan ik mij nu helemaal uitleven.

Wie is mijn doelgroep? Wel, dat kan heel breed zijn. Privé personen kunnen mensen zijn die als transgender identificeren, of die vragen hebben rondom hun eigen gender, maar ook familie en vrienden rondom deze personen: de wachtlijsten voor de reguliere zorg zijn enorm en alhoewel ik geen therapie kan verschaffen, kan ik wel degelijk informatie en een begrijpend oor bieden. En heb ik ook nog wel wat coachings-vaardigheden om in te zetten… Dat gezegd hebbende, is natuurlijk eigenlijk iedereen welkom, ook als het niet om gender gaat.

Verder is het interessant voor ouders die graag hun kinderen genderinclusief willen opvoeden. Ik heb daar wel het één en ander over te zeggen, inclusief tips en tricks.

Naast privépersonen kunnen ook professionals en/of bedrijven mij aanspreken: denk aan pedagogen, of überhaupt iedereen die in het onderwijs en/of sociale domein werkt. Door een simpele basiscursus over gender kan ik een process in gang zetten die je hele denken rondom gender veranderd. Er zijn zoveel diepgewortelde misverstanden rondom ons binaire genderstelsel die verstrekkende gevolgen hebben in hoe we met elkaar omgaan in het dagelijkse leven. Die zijn echter vrij gemakkelijk te ondermijnen met wat feitelijke informatie uit de biologie en sociologie. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar het ‘genderkoek poppetje’ op de Gender pagina: mijn doel is om misschien wat ingewikkelde materie op een simpele manier te bespreken.

Wat nog meer? De bedoeling is om een opleiding tot Integratief Counselor/Coach te gaan volgen. Ik vrees dat ik daar dit jaar niet meer aan kan beginnen, aangezien het een vrij dure en private opleiding is. Maar, wat nu niet kan, kan altijd later nog: de pijlen zijn nu gericht op volgend jaar.

Dat was het! Stuur mij vooral al je vragen en opmerkingen door in de comments hieronder, dan kan ik daar misschien wel een blog aan wijden. En anders ben je welkom om een keer af te spreken voor een kennismakingsgesprek, of om een workshop te boeken. Neem dan hoe dan ook vooral contact op, en dan antwoord ik zo spoedig mogelijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


      

      

            
      
      
Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.

bil·lijk (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

 1. rechtvaardig en redelijk

https://www.vandale.nl/gratis-woordenboek/nederlands/betekenis/billijk#.XhXebBdKg1J 

%d bloggers liken dit: