Coaching

Als je doet wat je altijd hebt gedaan,
krijg je wat je altijd hebt gekregen.

WAT IS COACHING

“Coaching is mensen helpen om te groeien. Of het nu kinderen, jongeren of volwassenen zijn. Het kan gaan om het vergroten van competenties of het verbeteren van de kwaliteit van leven. De relatie tussen Coach en cliënt is strikt vertrouwelijk. Als Coach help je je cliënt met om zicht te krijgen op het probleem, de oorzaak en het gewenste doel. Welke stappen de cliënt kan zetten om zijn doel te bereiken. Coachen is een kwaliteit waar iedere begeleider over dient te beschikken.”
(Ik had het niet beter kunnen formuleren dan De Nederlandse Academie heeft gedaan…)

WIST JE DAT…
… coaching een vrije beroepsgroep is? Dit betekend dat iedereen zichzelf een coach mag noemen. Het is dus ook niet zo gek dat er rond de 40.000 geregistreerde coaches zijn in alle vormen en maten. Zelf heb ik ook geen officiële coachingsopleiding: ik heb een Social Work bachelors en een master in Gender Studies, al is de bedoeling wel om nog een officiële opleiding te gaan doen. Mijn belangrijkste kracht voor nu is mijn ervaringsdeskundigheid en mijn theoretische kennis mbt Gender. Combineer dat met mijn persoonlijkheid, en mensen komen opeens naar mij toe voor raad en advies!

VRAGEN – DELEN – REFLECTEREN

Ieder proces begint met een vraag. Een vraag over jezelf, over een ander, over de wereld. Een vraag uit nieuwsgierigheid, ter verbetering, of uit noodzaak. Over kleine onderwerpen of grote vraagstukken… Pas wanneer je de vraag stelt, kan het proces van delen beginnen. Delen van ideeën, informatie, visies, meningen en feiten. En wanneer er is gedeeld, kan het reflecteren beginnen: reflecteren op je eigen denken en doen, op dat van jou organisatie, op dat van de maatschappij, op dat van de wereld in z’n geheel.

Het vragen – delen – reflecteren is een cirkel die rond blijft draaien. Na reflectie en leren van het reflecteren, komen er namelijk vaak weer nieuwe vragen om te delen en op te reflecteren. Zodoende komen we verder in het leven. En soms is het handig om in één of meerdere stadia de hulp in te roepen van iemand die weet waar je het over hebt…

WANNEER COACHING

Zit je met vraagstukken over jezelf, over de opvoeding, over iemand in je omgeving of over de mensen waar je mee werkt? Dan kan coaching jou misschien verder helpen. Samen kijken we in 1 of enkele sessies wat jou vraag is, waar je naar toe wilt, en hoe jij dat kunt bereiken. 

Het is ook mogelijk dat je op een hele lange wachtlijst staat voor een intake, maar al wel je ei kwijt moet. Ook dan kan ik er voor je zijn. Ik kan je niet helpen met de psychologische en langdurige vraagstukken, maar kan je wel alvast ondersteuning bieden gedurende het wachten.

“Those who travel their own roads, are not in need of a map”
Queen Kristina

HOE WERKT HET

Door middel van gesprekken onderzoeken we samen jouw vraag en jouw doelstelling. We gaan hiermee aan de slag door middel van gesprekken en eventueel (actieve) oefeningen.

Wanneer je de drempel over stapt van het stellen van jouw vragen, het delen van wat er in je hoofd omgaat, is dat al de eerste stap naar jouw doel. Reflecteren en zelf inzicht zullen de puzzelstukjes helder maken, zodat de puzzel kan worden gemaakt.

“Life is what happens while you are busy making other plans.”
John Lennon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


      

      

            
      
      
Registrations
No Registration form is selected.
(Click on the star on form card to select)
Please login to view this page.
Please login to view this page.
Please login to view this page.